Rijen, Sporten, bewegen, Fysiotherapie, Fysiotherapiepraktijk, fysiotherapeut, fysio, therapie, trainen, fitness, oefenzaal, oncologie fysiotherapie

Oncologie fysiotherapie

Als je te horen krijgt dat je kanker hebt, kan er veel veranderen in je leven en dat van je naasten. Bij Jongh en van Osta kun je terecht voor oncologie fysiotherapie. Heidi Douma, onze oncologie fysiotherapeut richt zich op het behandelen van bewegingsproblemen ten gevolge van kanker of ten gevolge van de medische behandeling van de kanker.

 

Fysiotherapie bij kanker

Bij oncologie fysiotherapie wordt er gekeken naar de mogelijkheden en bewegingsproblemen als gevolg van kanker en/of de medische behandeling daarvan. Onder andere pijn, spanningsklachten, stijfheid van gewrichten en spieren, conditieverlies en vermoeidheid zijn hier voorbeelden van.
Oncologie fysiotherapie richt zich op het verbeteren van de kwaliteit van het leven zodat dagelijkse bezigheden zoveel mogelijk uitgevoerd kunnen blijven worden.

Oncologie fysiotherapie behandeling

Onze oncologie fysiotherapeut Heidi Douma richt zich op stoornissen, beperkingen en participatieproblemen die komen kijken bij kanker. Denk hierbij aan verminderde spierkracht, pijn of spanningsklachten. Onze oncologie fysiotherapeut kan jou helpen in alle fasen van de ziekte: de curatieve fase, de palliatieve fase of de terminale fase. Omdat de behandeldoelen verschillen per fase, wordt op grond van de fase samen met jou een specifiek behandelplan opgesteld.

Een aantal voorbeelden van een behandelmethode:

  • trainen om tijdens en/of na de (chemotherapie/radiotherapie) behandeling het conditie- en krachtsverlies te beperken
  • trainen om vermoeidheid te verminderen
  • behandeling om het lichaam weer goed te kunnen bewegen
  • verbeteren van stug littekenweefsel (pijn)
  • verminderen van spanningsklachten

Jongh en van Osta aangesloten bij Onconet

Vanaf december 2019 is Heidi zichtbaar op het Onconet middels de zorgzoeker. Via deze zorgzoeker kan de oncoloog nu gericht oncologie patiënten, die verder willen gaan met het herwinnen van fitheid na de medische behandeling , naar ons doorverwijzen voor verdere behandeling in de eerste lijn.


Fysiotherapeuten van Onconet zijn speciaal opgeleid om training te geven aan mensen tijdens of na de medische behandeling tegen kanker. Zij weten wat kanker(behandelingen) met het lichaam en de conditie doen en tegen welke beperkingen je kunt aanlopen. Daardoor kunnen zij  goed inschatten wanneer je er verstandig aan doet om een tandje bij te zetten, of juist gas terug te nemen. Ook kunnen zij adviseren of er misschien meer nodig is dan alleen werken aan fitheid, en indien nodig verwijzen naar een fysiotherapeut met specifieke aanvullende deskundigheid of een diëtist. Kijk ook op onconet.nu voor meer informatie

 

Afspraak maken voor oncologie fysiotherapie in Rijen of meer informatie?

Bel 0161 22 65 60 of e-mail naar info@jonghenvanosta.nl

Onze fysiotherapeuten voor oncologische aandoeningen

Maak een afspraak