Rijen, Sporten, bewegen, Fysiotherapie, Fysiotherapiepraktijk, fysiotherapeut, fysio, therapie, trainen, fitness, oefenzaal, oncologie fysiotherapie

Fysiotherapie bij oncologische klachten

Als je te horen krijgt dat je kanker hebt, kan er veel veranderen in je leven en dat van je naasten. Bij Jongh en van Osta kun je terecht voor fysiotherapie bij oncologische klachten. Heidi Douma, onze fysiotherapeut bij oncologische klachten richt zich op het behandelen van bewegingsproblemen ten gevolge van kanker of ten gevolge van de medische behandeling van de kanker.

 

Fysiotherapie bij kanker

Bij fysiotherapie voor oncologische klachten wordt er gekeken naar de mogelijkheden en bewegingsproblemen als gevolg van kanker en/of de medische behandeling daarvan. Onder andere pijn, spanningsklachten, stijfheid van gewrichten en spieren, conditieverlies en vermoeidheid zijn hier voorbeelden van.
Fysiotherapie bij oncologische klachten richt zich op het verbeteren van de kwaliteit van het leven zodat dagelijkse bezigheden zoveel mogelijk uitgevoerd kunnen blijven worden.

 

Fysiotherapie bij oncologische klachten behandeling

Samen met de patiënt wordt het behandelplan besproken waarbij het hoofddoel krachttraining is. Door krachttraining maakt het lichaam nieuwe cellen aan, deze nieuwe cellen zijn minder gevoelig voor kanker. Uiteraard is de algeheel conditie van belang. Bij iedere behandeling wordt geëvalueerd en zonodig de training bijgesteld. Zeker ten tijde van gebruik van chemo of bij bestralingen zullen we soms wat moeten aanpassen.

 

Een aantal voorbeelden van een behandelmethode:

  • trainen om tijdens en/of na de (chemotherapie/radiotherapie) behandeling het conditie- en krachtsverlies te beperken
  • trainen om vermoeidheid te verminderen
  • behandeling om het lichaam weer goed te kunnen bewegen
  • verbeteren van stug littekenweefsel (pijn)
  • verminderen van spanningsklachten

Onze fysiotherapeuten voor oncologische aandoeningen

Maak een afspraak