Rijen, Fysiotherapie, Fysiotherapiepraktijk, fysiotherapeut, fysio, therapie, rugpijn, rugklachten, nekpijn, nekklachten, manuele therapie

Lage rugpijn

Acht op de tien volwassenen heeft wel eens last van de rug. De pijn komt voornamelijk in de onderrug voor. Bij rugklachten is buigen, lang zitten, liggen of staan pijnlijk. De pijn varieert van licht tot hevig. Soms kunnen klachten zelfs zo erg zijn dat je dagelijkse activiteiten zoals werken, sporten en het huishouden niet meer kunt doen.

Oorzaak lage rugpijn
Lage rugklachten kunnen talloze oorzaken hebben. Denk aan:

  • Stress
  • Overbelasting
  • Een verkeerde houding
  • Overgewicht
  • Ouderdom
  • Een slechte lichamelijke conditie

Tips bij lage rugpijn
Als je last van je lage rug hebt, is het belangrijk dat je (voorzichtig) blijft bewegen. Hiermee voorkom je dat je rug stijf wordt. Lukt het niet om te bewegen, neem dan één of twee dagen rust en probeer het daarna weer. Om de pijn te verlichten kun je een pijnstiller nemen of je rug verwarmen met een kompres, gel of lamp. Houden je klachten aan? Maak dan eens een afspraak bij een van onze therapeuten.

Back to Move
Jongh & van Osta heeft een nieuwe werkwijze voor cliënten met lage rugklachten: Back to Move. Met een programma ‘op maat’ helpen we rugklachten te verminderen en terugkeer van de klachten te voorkomen. We kijken daarbij naar alle factoren die de rugklachten hebben veroorzaakt en in stand houden.

Afspraak maken of meer weten?
Bel 0161 22 65 60 of e-mail naar info@jonghenvanosta.nl.

Bij lage rugpijn zijn de volgende therapieën en beweegprogramma’s geschikt:

Maak een afspraak

    Onze therapeuten voor lage rugklachten