stretchen, stretchen rugpijn, rugpijn rijen, stretchen rijen, rugklachten rijen, fysio rijen, fysiotherapie rijen,

We hebben allemaal wel eens last van rugpijn. Soms voelt de rugpijn zo hevig dat je het liefste elk uur een paracetamol slikt. Wist je echter dat de meeste rugpijn kan worden verholpen door regelmatig gerichte rugoefeningen te doen? Dit zorgt ervoor dat je de spieren rondom de wervelkolom sterk en flexibel houdt. Het gaat hierbij vooral om stretchoefeningen. In deze blog vertellen wij waarom stretchen zo effectief is bij rugklachten en op welke manier je het meeste resultaat behaalt met de oefeningen.

Waarom stretchen werkt bij rugpijn?

Als je regelmatig beweegt en strekt, kan dit je rugpijn helpen verlichten. Je spieren ontspannen namelijk door te stretchen . Ook zorgt stretchen voor een betere bloedsomloop, wat je wervelkolom voedt. Regelmatig strekken helpt niet alleen om jouw spieren los te maken en bestaande rugpijn weg te nemen, maar het versterkt ook nog eens je rug waardoor de kans op rugpijn kleiner wordt.

“Als het op rugpijn aankomt, is regelmatig stretchen een win-win situatie.”

Routine bij stretchoefeningen

Maak voor het verlichten van rugpijn een dagelijkse routine van jouw stretchoefeningen.

Stretchen is een van de meest effectieve manieren om rugpijn te verlichten – als je consequent bent met het uitoefenen van je oefeningen. Om hier een routine in te krijgen, moet je elke dag stretchen. Als je zoveel mogelijk voordeel wilt halen uit de oefeningen, dan is het uiterst belangrijk om dit vol te houden en niet een dagje over te slaan als je er geen zin in hebt.

Tip 1: Stretchen als je wakker wordt

Strek jij  je ook altijd eerst even lekker uit bij het opstaan in de ochtend? Heel goed! Hiermee maak je jouw spieren al meer ontspannen. Maak van het stretchen en uitrekken in de ochtend dus zeker een gewoonte. Dit geeft een energieboost voor de rest van de dag.

Tip 2: Stretchen voor het slapengaan

Lekker uitstrekken en wat ontspannende stretchoefeningen doen als je wakker wordt is heerlijk ontspannen. Dat geldt ook voor stretchen vlak voordat je gaat slapen. Door een aantal ontspannende stretchoefeningen te doen voordat je hoofd het kussen raakt, kan je de spanning van de dag verminderen waardoor jouw lichaam ontspant en het gemakkelijker wordt om in slaap te vallen. Dit doet je rug veel goed!

Tip 3: Houd vaste stretchtijden aan

Als je zoveel mogelijk uit je stretchoefeningen wil halen, is het raadzaam om gedurende de dag tijden in te stellen zodat je het niet vergeet. Stel een alarm in op je telefoon om je er bijvoorbeeld aan te herinneren om de twee uur even op te staan ​​om even wat rekoefeningen te doen.

Wil je stretchoefeningen voor rugpijn ontvangen?

Fysiotherapiepraktijk Jongh & Van Osta heeft speciale stretchoefeningen voor rugklachten. Afhankelijk van de oorzaak en mate van jouw rugklachten kunnen wij een speciaal oefenprogramma samenstellen. Wil je verantwoord van je rugpijn af komen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier  en wij helpen je verder!

 

About the author
Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

6 + 6 =

Verwijder formulierToevoegen